Amie-Bells kennel

NORDUCH Fossella Copy Cat


Amie-Bells kennel

Reg.nr: S12821/95

1994.11.27 - 2007.12.22

Uppfödare: Bodil Fossenius, Skurup


INTUCH NORDUCH
Skånhedens Pale Rider

NUCH SUCH
Fossella Thubten Jigme Norbu

Santosha Sebastion

NORDUCH Shansi Jade

Wupiwo Sunlite Sushanna

Lhakang Aramis

Wupiwo Tuttifrutti Esther

SUCH
Jessame's Lagacy Li-Jen

NUCH SUCH
Shieriko's Ringo Star

NUCH SUCH
Lhakang Bells'a Ringing

INTUCH NUCH SUCH
Jessame Golden Grace

Mango's She's A Lady

INTUCH NORDUCH
Santosha Golden Eagle

NUCH SUCH
Borea's Manchu Li-Jen


Amie-Bells kennel

Mattes egna ord om Fidelie

Jag fick köpa Fossella Copy Cat Fidelie och fick äran att vara hennes matte.
Bodil Fossenius Kennel Fossella ringer och frågar om jag kan möta Borre Hassle i norra Bohuslän vid en bensinmack och ta emot en valp en solid tik Jessame's Lagacy Li-Jen och ta med till Skurups utställning 92. Fick ha Wilma på Tjörn i cirka en vecka. De var inte lätt att behöva lämna henne, jag beställde en tikvalp efter Wilma.

Pappa till Wilmas första kull blev Skånehedens Pale Rider Palleralle. 941127 föddes 6 valpar 4 + 2 i en fantastiska kull. Angus flyttade till Lena Persson och Herrman till Annika och Hasse Erikson.

Våren 95 åkte en vit Golf lastad men 4 personer ur västra kretsens Shih-Tzusällskap till Skurup för att se på valparna, gänget var inte svårövertalat att följa med. Birgitta Hallengren, Annika Eriksson Stig-Erik Olsson och chauffören till den vita Golfen. Vi pratat hund ner till Skurup vi tittade på hundar och prata hund på Lovisefarm vi pratade hund hem till västra.

I backen ner mot Kyrkan i Frillesås frågade Birgitta om vi inte behöver tanka denna bilen, ja sa chauffören nu stoppar den snart och så stoppa den och där stod vi. Annika hade mobil chauffören fick ringa Hans Eriksson och använde den mildast och sötaste och ynkligaste rösten "vi har fått bensinstopp" - Ja ni kan stå där HUR KAN MAN GLÖMMA OCH FYLLA BENSIN?
Vi ja glömde! Ja kommer! Han kom.

En tidig vårdag kom Fidelie till Tjörn på Kennel Amie-Bells fanns en Fossella Tickety Boo Ebba-Grebba hon styrd med en järn hand-tass hela Kenneln. De var bara att lyda. Men där fanns en herre Prillan, han tog hand om Fidelie och han blev pappa till hennes enda valpkull. 980102 då föddes de, 3 + 3. Fidelie fick livmoderinflammation 3 dagar efter hon fått sin valpar tyvärr tyvärr och tyvärr.

Prilla en fantastisk pappa han tvätta uppe och nere en efter en. Vi fick hjälpa Fidelie och mat valparna efter operationen med flaska. Hon ammade tre vi nappade tre, så byttes vi om och Prilla var uppe varje natt och tvättade allteftersom jag nappade och rapade.

Maja fick stanna kvar på Tjörn, Birgitta Norström köpte Majsan och de blev starten på MisMås Kennel.

Amie-Bells Kennel

Fidelie var en Drottning och uppförde sej så och krävde att bli behandla som en drottning här hemma och i utställningsringen och av alla. Ja hon blev NORDUCH men hon älskade inte att visa sej i ringen men däremot älskade hon attåka på utställningar och ligga i buren. Hon vill bara in och ligga i buren i någon gossig filt. Tog vi ut henne ur buren efter utställningen gick hon till granne och klev in i den buren. På äldre dagar vill hon inte gå in i ringen med sin matte då gick hon ut ur ringen. Då passade det bar att gå in i ringen med Linnéa. Hon avslutade sin karriär med att bli BIR veteran i Skurup.

Sedan har hon varit en glad pensionär med barn, barnbarn och barnbarnbarn. Hon hade bestämt sin plats i hallen på sin drottningkudde som hon vann i Danmark för Jim Peat. Alla som kom ville hon häls på och bli klappad av först och sist och mest av alla annars talade hon om detta med många skall, först rörde sig svansen sedan kom skallet. Och gladast blev hon när Linnéa kom då kunde de behaga drottningen med en promenad men bara om hon ville. På vårarna när solen kom älskade hon att ligga ute på altanen på många filtar och gärna en på sig.

Och nu de 22/12 2007 13 år gammal slutade hennes hjärta att fungera. Hon fick sitt julbad den 19/12 pedikur och manikyr och då tyckte hon att hon var fin. Då ville hon hör detta av alla. Fidelie har haft en snutt som hon snuttat på och speciellt efter ett bad gjorde hon detta.

Den 21/12 lekte hon och busade i soffan framför TV med en nalle hoppad ur soffa och sprang runt och fick hjälp upp i soffa igen. Sov hela natten i sängen som hon alltid har gjort. Men på morgonen mådde hon inte bra efter en kiss i trädgården hade hon jobbigt med andningen och buken tyckt ja var svullen vi avvaktade sen fick hon ont och buken svullnade mera ringde Blå Stjärnan och vi åkte in. Lite låg temp sa vetass, då tänkte ja cirkulationen. Vet. kom låg temp, bleka slemhinnor svullen buk och blåsjud på hjärtat, hjärtat kan ha kollapsat. Vi tog de svåraste beslut vi hundägare kan ta och med råd av vet.

Nu är klocka 02.18 dan före dan och nu har jag spolat bandet tillbaka till den dagen då jag fick Wilma i mina händer.


Amie-Bells Kennel