Amiebells kennel

På kennel Amie-Bells finns förutom våra shih-tzuer två katter, Cattis och Solero.

Cattis kom först av katterna, hon precis som sin matte född på Orust, Kjell-Åke har fått henne av min jobbarkompis Lotta. Cattis föddes 2004-06-14 och hon hade fyra syskon i olika färger av grått, bara Cattis var sköldpaddsfärgad. Vår shih-tzuhane Snusen älskade katter men ingen katt älskade Snusen och han fick åka med och hämta kattungen, vi fick hämta först.

Amiebells kennel

Vi kom hem till Lotta som har 2 hundar och då 7 katter. Snusen fick gå med in medan Lottas hundar var ute. Kattmamman låg på köksgolvet och ammade sina kattungar. Snusen blev som en staty när han såg katterna, så tittade han på oss och vi sade "ja, du får gå" så smög han ssaakkttaa fram till kattmamman med sina ungar. Han började tvätta alla kattungarna och sen försökte han tvätta kattmamman också men det gick hon inte med på. Han lade sig bredvid katterna och försökte visa att han var så liten och snäll bara han fick lov att ligga kvar ijämte dem.

Amiebells kennel

När vi kom hem och Cattis skulle hälsa på de andra hundarna så var det Snusen som ägde Cattis, de andra hundarna fick se men inte röra. Hon bodde i ett eget rum där hundarna fick komma och hälsa på. Vi hade nog 6 månaders inskolning. När tikarna började löpa på hösten flyttade Snusen till Strana till mamma och när han kom hem gick katten bland hundarna.

Amiebells kennel

Vår andra katt Solero kommer från Skåne. En Shih-Tzu uppfödare jobbade på ett glassbolag en sommar och där hittade hon 5 övergivna kattungar som hon fick nappa upp med hjälp av en killkompis som i vintras blev hennes man. Ja så det kan gå! Även Solero är sköldpaddsfärgad och vi tror hon är född tidigt på året i april/maj. Hennes syskon heter Nogger och Piggelin. Vi hämtade henne i september efter Sofiero utställningen.

Amiebells kennel

Solero var lite rädd och orolig när vi fick henne, hon hade inte haft världens bästa start här i livet. På hösten satt vi i uterummet med henne när ett höstlöv kom flygande förbi och då kom hon farande upp i knät och vi hålla hårt i henne så blev hon lugn igen. Solero har snuttefilt, en ceris teddyfilt och hittar hon inte den så snuttar hon på Kjell-Åkes tröja.

Nu var det två katter som hade eget rum, Cattis tog emot den äldre kattungen med att sätta henne på plats. "Detta går aldrig" sa kennelgubben och gick in till TV. Det tog 2 timmar så sov kattflickorna överst i våningssängen bredvid varandra.

Amiebells kennel

Efter jul när ljuset kom började kattflickorna löpa då fick det bli p-piller. Sen kom våren och sommaren då de fick gå ut med oss och hundarna på tomten vilken de inte gick utanför. Nu går de in och ut i kattluckan som det behagar katter att göra. Solero är nu kastrerad eftersom hon började markera revir inne. Cattis har slutat med sina piller nu och vi hoppas på kattungar till våren.

När vi går på promenad med hundarna går Solero med och jamar, hon är en mycket pratsam katt. Cattis däremot sitter på staketet och tittar på, inte går hon på promenad med några hundar hon inte.

Amiebells kennel Amiebells kennel

Nu sover katterna i badrummet/tvättstugan på natten. Solero sover uppe på torktumlaren med sin kudde och snuttefilt och Cattis sover på bänken på sin kudde. På vinterdagar däremot sover de gärna överst i våningssängen som de gjorde när de var små.

Amiebells kennel
Steffanie håller Cissi, Linnéas katt